Al je vragen over zilveren ringen beantwoord

Author:

Heb je vragen over zilveren ringen, zoals de kostprijs, waarde of het onderhoud? Perfect, want hier vind je alle antwoorden op jouw vragen. 

Hoeveel is zilveren ring waard?

Om een prijsindicatie te krijgen, kijken we naar de zilveren ringen bij Wim Meeussen in Antwerpen. Daar liggen de meeste prijzen tussen €130 en €400. Er is dus erg veel variatie. Dat komt omdat er meerdere factoren zijn de finale prijs bepalen. Factoren die meespelen zijn de breedte van de ring (dikkere ringen vragen meer zilver), de complexiteit van het ontwerp (eenvoudige designs zijn makkelijker en dus goedkoper te maken) en eventueel het toevoegen van edelstenen (zilveren ringen zonder diamenten zijn goedkoper).

Wist je dat: zilveren ringen zijn doorgaans goedkoper dan gouden ringen.

Wat betekent 925 in een ring?

Staat er het nummer 925 op de ring of het certificaat dat je erbij kreeg? Het cijfer verwijst naar de hoeveelheid puur zilver in de ring, namelijk 92,5%. Dit noemen we ook wel eens Sterling zilver. 

Wat kost zilver?

De inkoopprijs van zilver hangt af van de zuiverheid. Voor Sterling zilver (925) betaal je ongeveer € 0,49 per gram. Minder zuiver zilver is goedkoper. Let erop dat dit de inkoopprijs is voor de juwelier. De finale prijs van de ring is ook afhankelijk van de arbeidskosten, vaste kosten (huur pand, verzekeringen…) en extra’s zoals diamenten en edelstenen. 

Kan een zilveren ring breken?

Sterling zilver is relatief zacht. Er bestaat dus een (kleine) kans dat de ring buigt of breekt. Daarom raden we aan om je ring(en) uit te doen wanneer je fysieke arbeid gaat verrichten, bijvoorbeeld werken in de tuin of naar de fitness gaat. Voor gewoon dagdagelijks gebruik hoe je geen schrik te hebben dat je zilveren ring breekt.

Hoe krijg je een zilveren ring weer schoon?

Is je zilveren ring in de loop der jaren dof of vuil geworden? Er circuleren allerlei schoonmaak truckjes op het internet. Helaas zijn ze niet allemaal even efficient. Sommige schoonmaakmethoden kunnen het zilver zelfs beschadigen. En dat wil je liever niet. Daarom adviseren we om je ring te laten schoonmaken bij de juwelier waar je het sierraad kocht. Dan ben je 100% zeker dat het correct gebeurt.